Skeie Nordsjö Idé & Design

Meny

Male kjøkken

Å male veggen er en enkel og rask mate å endre et kjøkken på. Det er viktig å tenke på at kjøkkenet er et bruksrom som krever en maling som er vaskbar og ripefast.

Hvilken maling skal du bruke når du skal male kjøkken

Til veggene kan du enten bruke vanlig matt veggmaling, Ambiance Xtramatt eller Original Helmatt, eller malingen som heter Perform+ Easy2Clean som er ekstra vaskbar og slitesterk. Se hvordan du maler vegg.

Skal du male kjøkkeninnredningen skal malingen du velger tåle både vask og motstå fingerfett. Nordsjös maling Ambiance Superfinish er spesielt tilpasset dette bruket. Se hvordan du maler kjøkkeninnredning.

Felles for begge oppgaver er du trenger riktig maling, rulle, pensel og maskeringstape. Og gjerne plast eller papp for å dekke gulv/interiør.

Farger på kjøkkenet og spiseplassen

Flere og flere velger bort den hvite, kalde, minimalistiske kjøkkenstilen og heller velger farger også i dette rommet. Blått har lange tradisjoner som farger på kjøkkenet, men vi ser at flere velger andre farger. Grønt er en av fargene som stadig vinner terreng når kjøkkenet pusses opp, i tillegg til sort, oker og leire/terracotta. Finn din favorittfarge i vår populære fargevelger.

Tapet kjøkken

Se vårt store utvalg av tapet til kjøkkenet. Bruk gjerne våtromstapet over kjøkkenbenken – der det gjerne kan komme litt vannsøl.

Legg til moodboard

Overskapene og benkskapene må ikke ha samme farge. En mørkere farge nederst gir tyngde og god forankring. Farge oppe: Klassisk Gulbeige og nede Nordisk Mørkbrun.

Legg til moodboard

Farge på kjøkkenskap Signatur Lys.

Hvilket gulv skal du velge på kjøkkenet

Kjøkkenet er ofte familiens samlingspunkt og vi bruker gjerne timer stående her til å lage mat. Det er derfor viktig å velge ett gulv som er behagelig å stå på time etter time, men som også tåler de bruksutfordringen som et slikt allrom blir utsatt for. Her blir stoler skyvet frem og tilbake, vi søler vann og mat mens ofte barn leker og hund spiser. Gulvet på kjøkkenet blir også typisk mest slitt i sonen foran komfyren, kjøleskapet og mellom komfyr og vask. Vår anbefaling er derfor at du leter etter ett gulv som er slitesterkt, ripefast, vannavvisende og fuktbestandig. Både laminat, klikkvinyl og gulvbelegg er i denne kategorien.

Legg til moodboard

Gulvbelegget Texline Provence Creme fra Gerflor. Se alle gulvbelegg fra Texline her.