Skeie Nordsjö Idé & Design

Meny

Male dør

Når du skal male dør, satser du på godt verktøy og riktig maling hvis du vil ha et pent resultat og få jobben effektivt unna.

Hva er riktig maling når du skal male dør?

Når du skal male dør bør du benytte maling som tåler litt mer. Malingen bør blant annet ha god evne til å stå imot fingerfett. Vårt råd er at du bruker Ambiance Superfinish, som finnes i både helmatt og halvblank. Eller Original til dør, list og panel som finnes i halvblank og blank. Malingen er utviklet for å gi god kantdekk, noe som er viktig når du skal male dør og listverk. Bruker du en god pensel vil du få et tilnærmet fabrikkmalt utseende uten penselstrøk.

Hva slags pensler og ruller skal brukes?

De fleste malinger som brukes til dører i dag er vanntynnbare og tørker fort. Du må derfor jobbes raskt og effektivt. Det beste er å påføre malingen med rull og deretter slette den med en fordriver eller pensel. Det er viktig at rullen tar opp godt med maling og sprer den jevnt og effektivt. Da slipper du å legge på maling i flere omganger og rulle mye «frem og tilbake».

Etter at malingen er lagt på, brukes en fordriver til å slette malingen. Bruk en 100 mm bred etterstryker.

Er det mange detaljer på døren, slik som det er på en speildør, er gode pensler og ruller helt avgjørende for «å få det pent til».  For når det gjelder rull og pensel handler det ikke bare om å få malingen opp på dørbladet. Det handler vel så mye om hvor mye maling som tas opp, fordeling på underlaget og om hvor effektivt du får til å jobbe. Pris er en god indikator på om det er en god eller dårlig rull. Som regel anbefales det å styre unna billige sett med bøyle, rull og kar – der finner du gjerne de dårligste rullene.

Selv om flaten som skal males ikke er stor, må det jobbes raskt og effektivt for at resultatet skal bli jevnt uten striper og spor etter pensel og rulle. En lite pent malt dør vil trekke ned helhetsinntrykket og få rommet til å se unødvendig slitt ut.

Hva er en god malerull?

Rullen velges etter underlaget som skal males og finishen du ønsker. Til en slett dør passer det med en rull med medium eller kort luv i bredde 10 centimeter. Det er stor kvalitetsforskjell på maleruller. En god rull har luv som tar opp mye maling, som ikke drypper, spruter eller feller fiber, og som legger igjen et jevnt og dekkende lag med maling.

Handleliste

Rullesett Perfect midi jevne underlag 10 cm

Perfect midi rullen er et meget godt valg for jevne underlag.

Skrape universal 50 mm

Universalskrapen er spesielt egnet til de større utendørsjobbene.

Etterstryker Ultimate 100 mm

Ultimate etterstryker brukes ikke til å påføre malingen, men til å etterstryke malingen for å få den beste