Skeie Nordsjö Idé & Design

Meny

Male tak

Dette må du tenke på når du skal male tak. Taket er den femte veggen sier mange. I areal er det like stort som gulvet, og bør få samme omsorg i valg av farger som det veggene gjør. Ett vakkert fargesatt tak kan endre karakteren på rommet totalt.

Hvilken farge skal man male taket sitt i?

Hvit er naturlig nok den mest brukte fargen når taket skal fargesettes – iallefall i Norden. Et argument har vært at den hvite fargen både løfter takhøyde og bringer lyset videre inn i rommet. De hvite fargene som ofte benyttes er Hvit, Nøytral hvit, Base White, Nordsjöhvit og Loyal White.

I de senere år ser vi stadig flere som maler taket i samme farge som veggen, og bruker taket som den femte veggen. Duse farger på både tak og vegger er flott, og kan skape en harmonisk fargebruk for blant annet soverom. Ettersom soverommet ikke er et oppholdsrom, så kan vi våge å leke oss mer med farger her. Og lys innslipp er ikke like viktig på natten!

Et uunnværlig tips for å bli helt fornøyd, er å kjøpe Colour tester og male i rommet! Undersøk deretter hvordan du opplever fargene i dags- og kveldslys, og hva som skjer når du tenner lampene.

Verktøy til å finne din farge til taket er Nordsjö Visualizer som gjør at du kan se fargen før du maler.

Hvordan maler man listefrie tak?

Listfrie vegg og tak er populært i nye og moderne boliger samt i funkishus der rene linjer er viktige. Bygger du nytt har du antakeligvis bestilt dette fra håndverkerne på forhånd. Å bruke en proffesjonell yrkesmaler til denne jobben kan være en god ide, da det krever litt arbeid og nøyaktighet for å få et fint resultat.

Er du selv litt fingernem, kan du få dette til i ditt eget hjem. Se hvordan du maler listefrie tak her.

Hvordan male tak?

Det er ulike fremgangsmåter om du skal male gipstak eller paneltak. Se gjerne også denne filmen på hvilke produkter du trenger for å male ett skjoldefritt tak, og i hvilken retning du skal male taket for å få det beste resultatet.