Skeie Nordsjö Idé & Design

Meny

Miljøvennlig interiørmaling

Velg miljøvennlig interiørmaling når du skal pusse opp hjemme! Vi har maling som er med på å bevare et bærekraftig miljø og minimere påvirkningene.

Enkelt å være miljøsmart

Et av de enkleste miljøbevisste valgene du kan ta, er å velge vanntynnbar maling, i stedet for løsemiddelbasert. Det forbedrer ikke bare luftkvaliteten, men reduserer også miljøpåvirkningen. Benytt deg også av høykvalitetsmaling, for langsiktig kostnadsbesparing, god bærekraft – og som et bedre miljøvalg. Mange av våre produkter er også godkjente og anbefalte av Svanen, EU-blomsten og det svenske Astma- och Allergiförbundet.

Svanemerket maling

Svanen er et felles nordisk miljømerke, som skal bidra til å redusere den totale miljøbelastningen. Når Svanen utvikler krav for en ny produktgruppe, vurderer de produktets miljøpåvirkning gjennom hele produktets kretsløp. Kriteriene er så strenge, at bare de beste produktene innenfor kategorien kan oppfylle kravene til merkingen.

EU Ecolabel

EU Ecolabel er det offisielle europeiske miljømerket som ble introdusert i 1992 av EU-kommisjonen. Merket tildeles produkter og tjenester som oppfyller høye økologiske standarder gjennom hele produktets livssyklus – fra utvinning av råvare til produksjon, distribusjon og avfallshåndtering. Produsentene som mottar EU Ecolabel må dokumentere at produktene tilfredstiller en rekke strenge helse- og miljøkrav. Miljømerket er frivilling, og går langt utover lovkravene.

For å kvalifisere til miljømerket må vi som malingsleverandør:

  • Bruke materialer som er produsert på en bærekraftig måte
  • Møte spesifikke kriterier basert på produktets livssyklustilnærming
  • Redusere energiforbruket for produksjonen
  • Begrense bruken av farlig stoffer
  • Begrense nivået av farlige stoffer
  • Begrense bidraget til innendørs luftforurensning
  • Fremme produkter som er holdbare og av høy kvalitet
Astma och Allergiförbundet

En ekspertgruppe gransker produktets innhold og resultatet fra målinger av utslipp (flyktige stoffer som fordamper) fra det tørre malingssjiktet. Målingen skjer etter 4 uker, slik at det er mulig å vurdere om produktet kan anbefales til personer med astma- og allergiproblemer.

Hva bør du tenke på når du velger maling ut fra et miljøperspektiv?

1. Velg vannbasert maling med lave nivåer av flyktige organiske forbindelser (VOC). Velger du en maling fra Nordsjö så skal du vite at de fleste interiørmalingene fra Nordsjö er vannbasert, og det er derfor ikke noe problem å finne miljøvennlig maling i akkurat de nyansene du ønsker. Prøv gjerne vår Perform+ Easy2Clean, som er svanemerket og utviklet til å tåle barnehender og er varig.

2. Kjøp riktig mengde maling. Når du kjøper mindre maling, sparer du ikke bare penger – du bidrar også til å bevare miljøet.

3. Kjøp en maling som dekker godt – da kjøper du mindre mengde maling og det er godt for både miljø og pengeboken din. Våre tester viser at Nordsjö maling har en veldig god dekkevne, og er et godt alternativ når du ønsker å bruke kvalitet som bidrar til mindre kvantitet og så lite maling som du kan.

4. Gjenbruk av møbler. Nordsjö har et eget sortiment som benyttes til maling av møbler, som gir et nesten sprøytemalt utseende, og der resultatet blir tilnærmet likt et nytt møbel. Bruk en god pensel og finn en fin farge å male med. Malingen er i tillegg vannbasert, hvilket er et godt argument for å bevare miljøet best mulig.

Informasjon om cookies

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre funksjonalitet og ytelse, for å vise deg relevante reklamemeldinger, og for å samle inn statistisk informasjon. Hvis du fortsetter å oppholde deg på denne nettsiden, gir du ditt samtykke til bruken av informasjonskapsler som plasseres på enheten din, og behandling av dine personopplysninger. Du får mer informasjon ved å lese retningslinjene for informasjonskapsler.


Nei, gi meg mer informasjon